sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Berliini talvella 2014

Kokoonpanolla 3 aikuista, 3 lasta (2, 5 ja 7 v).

Ekana piti pohtia, mennäänkö hotelliin vai huoneistoon? Vaatimukset meillä oli tiukat: siisti, helppojen kulkuyhteyksien varrella, ja huoneiston ympäristössä pitää olla "jotain" eli lähinnä nähtävyyksiä, puistoja, kauppoja, ravintoloita jne.

Plussat ja miinukset puntarissa:

Hotelli:
+Valmis aamupala
+ Siivous kuuluu hintaan
+ Yleensä hyvien kulkuyhteyksien varrella
-Pienet tilat
- Aamupalat sidottu aikatauluihin
- Hinta

Huoneiston vuokraaminen siis voitti, koska siellä voi syödä aamuvirkkujen lasten kanssa aamiaista jo kuudelta. Lisäksi makuuhuone on luksusta, koska aikuisten kesken voi olohuoneessa vaikka istua iltaa ja suunnitella seuraavan päivän seikkailuja, kun pienemmät on jo tainnutettu yöunille makkariin. Miinusta huoneiston vuokraamisessa saa seuraavat seikat:

- Epäselvä hinnoittelu: kuuluuko hintaan turistivero, siivous, palvelumaksut?
- Vastaako kuvat vuokrattua huoneistoa todellisuudessa? (Pienen tutkimisen jälkeen todettiin, että apartments- firmoilla on yleensä kuvia vain niistä kalleimmista huoneistoista, eli googletusta ja kotisivujen tutkimista suosittelen lämmöllä.) Täyden todenhan tästä saa vasta perillä. Tähän menee aikaa. Puolisoni mielestä matkalle lähteminen kanssani on kokopäivätyötä. Se suunnitteluvaihe nimenomaan. ;)
- Pienet detaljit paljastuvat vasta varaamisen jälkeen: "Otathan huomioon, että huoneisto sijaitsee viidennessä kerroksessa, ja talossa ei ole hissiä". No way! Mielikuva rattaiden ronttaamisesta huoneiston ja katutason välillä sai mielemme muuttumaan, vaikka asunto oli muuten kiva. Sääntö numero 1: Ota AINA maksuton peruutus- vaihtoehto, vaikka se usein onkin hieman kalliimpi.

Apuna käytettiin sivuja www.booking.com, www.trivago.fi, www.ebookers.fi, www.travellink.fi

2 kommenttia:

 1. Meidän majoituspaikaksi Berliinissä valikoitui Town Apartment Checkpoint Charlie.
  Hyvä hinta-laatusuhde, menisin uudestaankin.
  + Hyvien kulkuyhteyksien varressa
  + Kauppoja, kahviloita ja ravintoloita lähellä
  + Ystävällinen palvelu
  + Iso huoneisto, kaksi makuuhuonetta ja kylppäri/wc alakerrassa ja olohuone sekä keittiö yläkerrassa
  + Parveke sisäpihalle päin
  + Rauhallista, liikenteen melu ei kuulunut huoneistoon

  Miinukset menee jo nillityksen puolelle minun mielestäni, mutta pitää jotakin keksiä:
  - Huoneisto kahdessa tasossa, ei sovellu liikuntarajoitteiselle eikä avoportaikon vuoksi ihan pienille lapsille (ei turvaporttia)
  - Keittiövälineiden kunto oli huono. Enkä siis tarkoita mitään vähän kolhuja/naarmuja, vaan paistinpannua ei oikeasti voinut käyttää, kun oli niin naarmuilla. Ostettiin lähikaupasta uusi pannu (n.8e) millä paistettiin aamiaismunakkaat ja jätettiin se seuraavien iloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkki vielä Town Apartmentsin sivuille:
   http://www.town-apartments.com/apartments/checkpoint-charlie/

   Poista