sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Majoitusmanööverit

Suuren junamatkan majoitukset on nyt varattu. InterRail-henkistä vapautta ei meidän matkalla koeta, koska pariskunnan toinen osapuoli on stressaaja ja toinen varmistaja. Mutta kyllä me vielä tulevaisuudessa uskaltaudutaan vapaamallekin reilille. Jotenkin vaan tällä hetkellä visio siitä, että kuuden tunnin junamatkan jälkeen raahautuisi johonkin a) varaamattomaan tai b)edellisenä iltana mobiililaitteella varattuun viime hetken bunkkeriin jonnekin kaupungin laidalle väsyneiden lasten kanssa ei tunnu siltä että haluttaisiin se toteuttaa. Lapset on kyllä tottuneita reissaajia, mutta rajansa heilläkin on. On kaikille mukavampaa, että minimoidaan sellaiset stressitekijät jotka voi hoitaa kuntoon jo ennen lähtöä. 

Viidelle hengelle majoituksia löytyy vaihtelevasti, ja hintahaitari on hyvin väljä. Alun perin meidän piti matkustaa Saksaan ja sitten benelux-maihin, mutta kohtuuhintaisen majoituksen löytyminen tuotti ongelmia. Saksassa hinnat oli kyllä Hollantia ja Belgiaa edullisemmat, mutta reitin valinta meni arpomiseksi ja sitten lentojen hinta nousi pilviin. Lähdin sitten ihan randomilla etsimään Tsekeistä majoitusta ja löysin heti Ceske Budejovicesta Grandhotel Zvonin erikoistarjouksen. Se riitti mulle kohtalon merkiksi, olinhan jo vuosia haaveillut vieväni puolison sekä lapset katsomaan Ceske Budejovicea, ihanaa Cesky Krumlovia ja muita söpöjä Böömin maisemia. Itse vierailin siellä vuonna 2003 Prahasta käsin opiskelijavaihdossa ollessani. 

Varaukseen käytin Booking.comia, jonne kirjaudun aina ostohyvitys.fi-palvelun kautta. Sitä kautta saa pari prosenttia bonuksia, jotka voi sitten joko tilittää omalle tililleen tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Itselle ilmainen tapa pistää rahaa WWF:lle, Unicefille tai muuhun hyvään kohteeseen.

Matkan kulku menee siis niin, että lennetään Prahaan, ollaan siellä yksi yö, matkustetaan junalla Ceske Budejoviceen, jossa kaksi yötä, siitä junalla Brnoon jossa yksi yö, Brnosta kolmeksi yöksi Bratislavaan ja viimeiseksi kolmeksi yöksi Budapestiin, josta lennetään kotiin. 

Majoituspaikkoja on vielä turha mainita, koska olen vaihtanut ne kaikki jo kertaalleen (paitsi Grandhotel Zvonia). Yhdessä oli liian suuri takuumaksu, joka olisi pitänyt maksaa käteisellä (400€), yhteen olisi pitänyt maksaa ennakkoon varausmaksu, eikä silloin vielä tiedetty saadaanko edes lomia oikeaan aikaan, ja yksi osoittautui muuten epäkäytännölliseksi meidän tarpeisiin. 
Yhteensä yhdeksän yön majoituksiin kuluu rahaa n.1000€. Halvemmallakin pääsee, jos ei ole hienostelija. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti