tiistai 30. kesäkuuta 2015

Boheemit BöömissäAamulla saavuttiin junalla Prahasta Ceske Budejoviceen. Lipun osto oli odotettua helpompaa, vaikka myyjä ei englantia puhunutkaan. Meillä oli nimittäin mukana tsekinkielinen lappu, johon oli kirjoitettu junan nimi ja numero, määränpää ja kellonaika. Sekä se tärkein: että haluamme perhelipun, sekä lastemme iät. Prahan asuntohotellin omistaja kirjoitti lappusen meille.
Junan laituritieto löytyi helposti infotaululta ja itse laiturikin käytävän varrelta. Kaikki tieto oli tsekiksi, englanniksi ja saksaksi ja selkeästi merkittyä. Juna tuli asemalle minuutin myöhässä, joten voisi sanoa että tsekkiläisellä tarkkuudella. 
Junamatkailuun Tsekin tasavallassa löytyy informatiivinen tietopaketti Karhunkadun Kafka- blogista. Jokusen vuoden vanha, mutta toimii edelleen.

Itse juna oli uusi, siisti ja toimiva. Junassa kiertävä tarjoilukärry myi kylmiä juomia, karkkia ja sipsejä huokeaan hintaan (0.5l vesi ja 0.5l Kozel-olut yht 62kc). Lasten kanssa saatiin rauhassa valloittaa meille loossi, vaikkei paikkalippuja oltukaan varattu etukäteen. 
Maisemat. Oih. Voisi kuvailla että Böömi on Tsekin Toscana. Vehreitä kukkuloita, joiden kyljissä kauniita pikku kyliä. Peltoja, metsiä ja niiden lomassa pieniä kaupunkeja joiden yllä kohoaa punakattoiset kirkontornit kuin vartioimassa valkeiksi rapattujen vanhojen kivitalojen laumoja. Söpöä. Ceske Budejovicen aseman kattomosaiikkeja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti