maanantai 8. kesäkuuta 2015

Lennusadam-lentosatama

Vuosi sitten elokuussa -14 juhlistettiin puolison syntymäpäivää pienellä Tallinnanmatkalla. Yövyttiin Hotelli Kreuzwaldissa, koska haluttiin ottaa auto mukaan maihin mutta kuitenkin liikkua jalan keskustassa. Pääkohteena meillä oli lentosataman museo. (http://lennusadam.eu/fi/ ) Ollaan molemmat kiinnostuneita sotahistoriasta, ja tuolloin vaihtuvana näyttelykohteena oli satavuotias jäänmurtaja.
Tykkään näistä uusista interaktiivisista museoista, joissa on kiinnitetty huomiota esineiden esillepanoon ja sisustukseen kokonaisvaltaisesti. 

Näyttelyn kohokohta on iso sukellusvene, jonne pääsee tutustumaan sisällekin. Meillä kävi tuuri, ettei näyttelyssä ollut ruuhkaa, koska sukellusveneen sisätilat mahtaa olla ruuhka-aikoina sangen ahtaat. Nyt tiloihin oli helppo tutustua kun veneessä oli lisäksemme ehkä kaksi ihmistä ja nekin eri päässä alusta. 

Museoon on helppo mennä: kohteen löytää helposti, siellä on isot parkkipaikat, palvelua saa hyvin englanniksi (en muista saiko peräti suomeksikin!) ja museoesitteet on myös suomen kielellä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti