sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Repoveden ketunlenkkiPienimuotoista kotimaan matkailua päiväretken muodossa toteutettiin kavereiden kanssa lauantaina. Ajettiin auto Valkealaan Repoveden kansallispuistoon Tervajärven sisäänkäynnille ja lähdettiin siitä Ketunlenkkiä kohti. 

Tervajärveltä on Ketunlenkille parin kilometrin matka, ja reitti kulkee metsäpolkua ja järven rantaa myöten. Matkalla bongattiin runsaasti mustikkamättäitä ja pitkänpitkä rantakäärme paistattelemassa päivää puunrungolla. 

Hyvä keli oli innostanut muutkin retkeilijät ulkoilemaan, ja kaikilla nuotiopaikoilla oli väkeä syömässä eväitä ja paistamassa makkaraa. 
Hyvin mekin sinne sekaan sovittiin. Joskin riippusillalla jouduttiin odottelemaan yli pääsyä vartin verran, koska sillalle saa mennä vain yksi kerrallaan 10 metrin välein. 
Ketunlenkki on n. viiden kilometrin mittainen, ja maisemat ovat hienot ja vaihtelevat: järven rantaa, jylhiä kalliota, monenlaista metsää ja tietty kohokohdat: ketunlossi ja riippusilta. Molemmat sattuvat mukavasti ketunlenkin varteen. 

Tervajärveltä Ketunlenkille ja takaisin teki sportstrackerin mukaan n. 10 kilometrin lenkin, sisältäen jonkin verran geokätköjen etsimistä. 
Lisätietoja, ajo-ohjeita ja karttoja löytyy netistä http://www.luontoon.fi/repovesi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti