tiistai 2. kesäkuuta 2015

Would You like to have a nice cup of tea darling?

Keväällä tulee aina ikävä Lontooseen. Olen käynyt siellä kolme kertaa: vuosina 2001, 2013 ja 2014. En oikein osaa selittää itsellenikään, mikä siinä oikein viehättää, mutta olettaisin että yksi syy on erilaisuus: kaikki matkani tuohon samaan kaupunkiin ovat olleet täysin erilaisia:
Ensi kertaa kuvittelin meneväni meluiseen asvalttiviidakkoon, joka kuhisee ynseitä brittejä, mutta kohtasinkin keväthelteisen, vehreän suurkaupungin, jossa puheensorina täytti pubit ja pukumiehet seisoskelivat tuoppi kädessä suosikki"olohuoneensa" edessä vilkkaasti jutellen. Se oli pikkukaupungin tytölle silmiäavaava kokemus. Majoituttiin tuolloin opiskelukaverin kaverin vanhempien luona Pohjois-Lontoossa. Siellä päästiin tutustumaan mm. pubikulttuuriin Tally Ho- cornerissa, jolla on pitkät historialliset perinteet. Niistä kerrotiin meille tietenkin asianmukaisella ylpeydellä. 
Keväällä 2013 matkasin Lontooseen pikkuveljeni kanssa. Etsittiin kohdetta, minne päästäisiin kohtuulliseen hintaan, ja Norwegian ilmoitteli 110€:n menopaluulippua. Yövyttiin Hyde Parkin kupeella pienessä studiohuoneessa, ja keskityttiin kulttuurielämyksiin: british museum, luonnontieteen museo, sekä paikallinen ruokakulttuuri tietenkin. Ja shoppailu. 
Vuotta myöhemmin syksyllä palattiin veljen kanssa Lontooseen shoppailemaan. Kierrettiin Oxford streetin lisäksi Spitalfields marketilla, Harrodsilla, Hammersmithin ostarilla sekä covent gardenissa.
Tuolloin kierrettiin myös kirppareita, käytiin katsomassa Tower Bridgeä ja London Dungeons-show, josta olin vuotta aikaisemmin kieltäytynyt. En ole kauhun ystävä, mutta historia kiinnostaa, eikä tuo dungeons ollut minusta pelottava lainkaan. Ihan hauska show lähinnä. 
Majoituttiin Travelodge-ketjun hotellissa Liverpool street stationin lähellä. Perushotelli edulliseen hintaan. Voin suositella kaikille joille riittää pienehkö kahden hengen huone ilman krumeluureja. Huone oli ihan siisti ja oma kylppäri ja vedenkeitin oli plussaa. Löydettiin tarjous ketjun omilta sivuilta 59 puntaa/yö/2hh. Joskus ketjulla on jopa 29 punnan tarjouksia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti