lauantai 4. heinäkuuta 2015

Bratislava, kuuma ystävämme.


Vuonna 2008 oltiin puolison ja esikoisen (1.5v tuolloin) kanssa junamatkalla Budapest-Sopron ja Sopronista tehtiin yön yli retki Wieniin ja Bratislavaan. Bratislavassa oli tuolloin 36 astetta lämmintä. Tällä kertaa hellelukemat ei ihan sinne asti kiipeä, mutta kyllä tämä 30 astetta tuntuu lähes ahdistavan kuumalta suomen kylmän ja sateisen alkukesän jälkeen. 
Eilen tultiin junalla Brnosta Bratislavaan. Matka kesti 1.5 h ja maksoi 10.40€ aikuisilta, 5.20€ lapsilta (6-9v). Juna oli ihan täynnä, ja kaduttiin ettei oltu varattu istumapaikkoja. Minä istuin kuopuksen kanssa vapaalle paikalle loossiin ja kun breclavissa vapautui pari paikkaa niin päästiin koko porukka sulloutumaan samaan loossiin.
Bratislavassa ostettiin linja-autopysäkin automaatista liput paikallisliikenteeseen. Joku laitapuolen kulkijalta vaikuttava mies neuvoi meille ystävällisesti, että meidän kannattaa ottaa 1.30€ maksavat aikuinen+lapsi- liput. Pienin matkusti ilman lippua. 
Hauska sattuma oli sekin, että meille muille myytiin junaliput Brno-Bratislava, mutta pienimmälle (3v) oli kirjattu lippu vain Kutyyn saakka. Kaksi konduktööriä tarkisti meidän liput mutta kukaan ei puuttunut asiaan. No, nolla korunaahan se lippu maksoikin, mutta naureskeltiin että Ibu matkustaa jo pienenä pummilla junassa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti