tiistai 7. heinäkuuta 2015

Margitin saarella


Bratislavasta Budapestiin ostettiin vahingosta viisastuneena paikkaliput. Matka taittui ilmastoidussa loossissa, ja maksoi 16.50/ aikuinen +2€ paikkalippu ja kesti 2h 40min. Täytyy sanoa että se investointi kannatti. Oli vähän sydäntä raastavaa häätää meidän loossista kuumissaan rinkkoja raahanneet nuoret reilaajat pois, mutta minkäs teet. Omat lapset oli tärkeämpiä saada istumaan. Juna oli taas ihan täynnä ja kolmenkymmenen asteen ulkolämpötila tuntui ilmastoinnista huolimatta. 
Tällä kertaa katseltiin horisontissa pieniä Karpaatteja ja Unkarin rajalla Tonavan vartta. Juna saapui Budapestin Keletin juna-asemalle täsmällisesti ja siitä lähdettiin etsimään majoitusta. Millenium serviced apartmentsin respa löytyi ja kämppä saatiin ja löydettiin sekin parin korttelin päästä. 

Mutta Budapestissa on kuuma! Tällä hetkellä mittari näyttää 38 astetta. Varjon puolella. Käytiin aamupäivästä pakoilemassa hellettä Margitin saarella, jossa lapset sai telmiä leikkipuistossa sekä ihastella suihkulähteitä ja me aikuiset saatiin vaan olla varjossa. 

Maistettiin myös langnosia, perinteistä unkarilaista leipää, joka uppopaistetaan öljyssä ja päälle lastataan erilaisia täytteitä. Meidän versiossa oli hapankermaa ja juustoa. Maistui hyvältä vähän syödä suolaista helteestä huolimatta.  
Margitin saarella on myös maauimala, joka oli aivan tupaten täynnä ihmisiä. Meidän lapset vilvoitteli muiden puistossa kirmaavien mukuloiden kanssa nurmikon sadettajissa. Universaali leikki kautta sadettimien historian. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti