lauantai 18. heinäkuuta 2015

Miten vähällä pärjää?


Pakkaaminen on yksi lempiaiheitani, joskaan ei lempipuuhaani. Tai tavaroiden pakkaaminen vielä luonnistuu, mutta purkaminen on maailman tylsintä ja viheliäisintä hommaa. 
10 yötä kestänyt junamatkamme tapahtui pelkkien käsimatkatavaroiden voimin, ideana ettei lasten tarvitse vielä huolehtia omista tavaroistaan. Tosin esikoinen osti itselleen Bratislavasta repun ja huolehti loppumatkan ajan omista tavaroistaan täysin itsenäisesti. Läpäisi testin siis ja saa ottaa seuraavalle reissulle oman repun jos haluaa. 
Kantovälineinä meillä oli miltecin assault pack, isompi koko (varustelekalta tilattu) sekä minun kettureppuni, keltainen fjällräven kånken (scandinavian outdoor Storesta). Lasten tavaroille otettiin matkaan skip hopin pöllöreppu. Kuvassa kaikki kantolaitteemme lähtökuopissaan. Pakkauspusseina käytettiin Outnorthin alesta tilattuja Urbergin vihreitä (myydään useamman pussin setissä) pakkauspusseja sekä Sea to Summit 8 litrainen minun vaatteille ja 4- litrainen kuopuksen vaatteille. Puoliso kokeili marketin rullattavaa matkamallista tyhjiöpussia ja se toimi aivan erinomaisesti. 
Vaatteita pakattiin matkaan vain vähän, koska ne painaa ja vie tilaa. Katsottiin jo varatessa, että Brnon, Bratislavan ja Budapestin majoituksissa on pesukoneet. Niitä tuli käytettyäkin, ja hellesäässä pyykit kuivuikin äkkiä. Kesällä matkatessa ei paljoa vaatteita tarvitsekaan, etenkään jos ei meinaa urheilla, ei mennä vuoristoon tai luoliin ja jos säätiedotukset lupailevat silkkaa päivänpaistetta. 
Itselläni oli matkassa pellavaiset polvihousut sekä shortsit lähtiessä jalassa olevien puuvillahousujen lisäksi. Paitoja oli kolme teepaitaa, yksi hihaton tunika sekä huppari, joka pyöri repun pohjalla Suomesta lähdön jälkeen ja jonka puin taas tulomatkalla lentokoneessa päälleni. Ohut neuletakki olisi ollut tilankäytöllisesti fiksumpi ratkaisu, mutta huppari-ihminen on reissussakin huppari-ihminen. 
Kenkinä toimi karrimorin nahkaiset urheilusandaalit. Uikkareita tai pyyhkeitä ei otettu, koska uimapaikoista ei ollut varmuutta ja kaikissa majoituksissa oli pyyhkeet sekä muut liinavaatteet valmiina. Näin ollen mitään makuupusseja tai muita vastaavia ei myöskään raahattu. 
Lapsille otin matkaan vaatetta n. Kolmeksi päiväksi. Tälle matkalle olisi alusvaatteiden lisäksi riittänyt pelkät kaksi kesämekkoa: toinen pidossa ja toinen pesussa. Mutta kun etukäteen ei voi olla varma säistä, niin heilläkin oli matkassa yksi pitkähihainen ja -lahkeinen vaatekerta. 
Vaatteiden lisäksi painoa reppuun kertyi tarvittavista varausvahvistuksista ja tulostetuista kartoista, iPadista, puhelinten latureista, pienestä arsenaalista hygieniatarvikkeita, pikapuuropusseista (aamupala) ja pyykinpesupulveripusseista. Tietenkin mukana kulki myös pieni kangaskassi, jossa oli hyvä ottaa eväät mukaan junaan tai kantaa kauppaostoksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti