sunnuntai 9. elokuuta 2015

Pussipakkaajan kymmenen käskyä


1. Pakkaa vain välttämätön. Et vaihda vaatteita montaa kertaa päivässä ja hätätapauksessa puolipitoinen paita on riittävän puhdas. 
2. Et pidä matkallakaan epämukavia vaatteita. Älä ota niitä mukaan. 
3. Älä pakkaa erillisiä asukokonaisuuksia. Kaikkia alaosat ja yläosat pitää pystyä yhdistämään keskenään. 
4. Et tarvitse sadevaatteita, jos et aio ulkoilla sateella. So simple. Et kuole jos t-paitasi vähän kastuu. Kuivaa se. Mene kahvilaan tai ostarille odottamaan sateen päättymistä. 
5. "Entä jos" on painajainen. Entä jos "entä jos" ei tapahdukaan? Olet raahannut matkassasi turhaa roinaa. 
6. Mitä vähemmän lentokone painaa, sen ekologisempaa sen meno on.  180:n matkustajan "entä jos"- kamat painaa aika hitokseen. 
7. Suosi monikäyttöisiä tavaroita tai vaatteita: marseillesaippualla peset itsesi lisäksi likaiset vaatteesi, karitevoi kosteuttaa, suojaa auringolta, korjaa hiertymät ja voitelee huulet. Iso saronki käy pyyhkeestä, hameesta ja hellehatusta. Älylaitteet toimii kamerana, kirjana, karttana, kompassina, tietokoneena, jukeboxina, radiona ja puhelimena. 
8. Kaikkia kauniita tavaroita/vaatteita maailmassa ei tarvitse omistaa. Matkamuistoksi käy matkapäiväkirja sekä valokuvat. 
9. Nyrkkipyykkää. Käyt suihkussa joka tapauksessa, samalla pesaiset kalsarisikin. 
10. Opettele shampoottomuuteen. Säästät rahaa ja luontoa. Voit laittaa säästämäsi rahat matkailuun. Mutta muista matkustaa vastuullisesti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti