lauantai 15. elokuuta 2015

Venetsian alkeet


Norwegianin lento Venetsiaan laskeutuu Marco Polon lentokentälle. Keskustaan pääsee aerobusilla, atvo:n shuttle-bussilla (8€), vesibussilla(15€) tai taksiveneellä (120€). Bussilla matkustaessa pääsee lähestymään Venetsiaa pitkänpitkää siltaa pitkin, ja kun astuu onnikasta Piazzale Romalle, saa muutaman askeleen astuttuaan hyökynä päälleen kaikki Venetsian klisheet: tungoksen, krääsäkauppiaat, canal granden ja gondolieerit. Kauniit, hieman ränsistyneet talot kanavan varressa, ja kanavien yli kaartuvat koristellut sillat. Elokuussa vastassa on myös helle. 

Me majoituttiin kolmen tähden hotellissa, Hotel Belle Artissa, joka tarjosi charmantisti kulahtaneet taiteelliset puitteet meidän vierailullemme. 


Ilmastointi ja ilmainen wi-fi sekä aamupala kuului hintaan. Dorsoduron kaupunginosa 
osoittautui aivan loistavaksi valinnaksi. Paljon kanavia ja pieniä siltoja sekä kapeita kujia, joilla kanssamme hortoili vain muutama turisti. 

Ennen matkalle lähtöä törmäsin moniin mielipiteisiin, joiden mielestä Venetsia on vain rahanhimoinen turistirysä vailla mitään hohtoa. Kävelyretki Rialtolle ja San Marcon aukiolle oli itsellenikin kamala kokemus. Helteiselle kujille oli ahtautunut tuhansia turisteja vaeltamaan eteenpäin. Ei siinä ollut tilaa eksymiselle ja ihastelulle, saati valokuville. Harmittaa niiden ihmisten puolesta, jotka käyvät Venetsiassa vain päivämatkalla ja vaeltavat lauman mukana nuo pakolliset nähtävyydet. Omasta mielestäni se "oikea" Venetsia on ihan muualla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti