perjantai 27. marraskuuta 2015

Aina on hyvä sää matkustaa.


Miten joku hullu päätyy Ahvenanmaalle marraskuussa? No minäpä kerron: Lapsiperhe haluaa parin päivän irtiottoloman kaamoksen kunniaksi. Isäihminen ei tykkää kylpylöistä, Lappi on liian kaukana. Lapset hinkuvat laivalle. 
Mentäisiinkö Viroon? Ääh, mennään kerrankin toiseen suuntaan, esikoinen ehdottaa. 
Äitiä kauhistuttaa, muistissa edellinen Tukholman risteily kahdeksan vuoden takaa syysmyrskyssä. Niinpä muistuu mieleen erinomainen kohde, jonne laiva lipuu saariston halki ilman isompia keinutuksia! Maarianhamina! 
Viking Line kulkee Maarianhaminaan mukavasti reilussa viidessä tunnissa, mikä on ihan sopiva aika istua leikkihuoneen penkillä kaitsemassa omia ja vieraita riehuvia kakaroita. Ehtii käydä taxfreessä ja kyllästyäkin. Lippujen hinnat oli edulliset, vaikka otettiin elitisteinä hytitkin molempiin suuntiin. Oma auto otettiin mukaan, jotta voitaisiin kiertää saarta ja katsella maisemia. 
Viking Linen asiakaspalvelulle täytyy antaa viisi tähteä nopeasta ja ystävällisestä, sähköpostilla toimivasta palvelusta, kun jouduttiin vaihtamaan päivämääriä vielä ennen lähtöä työaikataulujen vuoksi. 
Booking.comista löydettiin Townhouse Apartmentsin huoneisto, joka osoittautui ihan loistavaksi valinnaksi lapsiperheen majoitukseksi. Kyseessä oli kahden makuuhuoneen huoneisto, jossa toisessa makuuhuoneessa pystyi majoittumaan kaikki kolme mukulaa kerrossängyssä. Sijainti loistava, palvelu erinomaista ja varustetaso parempi kuin yleensä huoneistoissa. Jopa paistinpannu, joka yleensä huoneistoissa on ihan surkea, oli tässä kämpässä erinomaisessa kunnossa. Plussaa oli myös laatikollinen leluja, joiden parissa kaksi nuorinta viihtyivät eilen loistavasti. 

Ahvenanmaa ei ole liian suuri kohde viikonloppumatkallekaan, sillä yhden aamupäivän aikana me ehdittiin ajella Maarianhaminasta Kastelholman linnalle, siitä Bomarsundiin, saaren halki takaisinpäin ja Eckeröön ja kiertää vielä Ahvenanmaan ostoskeskuksenkin. Lähdettiin aamulla vähän ennen yhdeksää tien päälle ja oltiin puolilta päivin takaisin Maarianhaminassa. 
Sää oli pilvinen ja aamulla tihkusateinenkin, joten Bomarsundin linnan rauniot jäi kiertelemättä. Myöskään kahville ei pysähdytty, koska mikään kivan näköinen kahvipaikka ei ollut auki. 

Lapsiperheen lomakohteeksi Ahvenanmaa sopii erinomaisesti. Ajomatkoilla välimatkat on lyhyet, eikä täällä ole liikaa eksotiikkaa vaikka maisemat onkin kuin ulkomailla. Ja ihmiset puhuu vierasta kieltä. Itsekin jouduin jo hieman unholaan jäänyttä ruotsinkielen taitoani verryttelemään.  Maarianhaminasta löydettiin jo eilen iltakävelyllä kaksikin kivaa leikkipuistoa, jonne lapset hinkuvat tänään illalla uudestaan. Punaisen ristin pihalla pitäisi tänään illalla olla joku joulutapahtumakin. Jos vain löydetään sinne. 
Ahvenanmaa, viis kautta viis. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti