lauantai 26. joulukuuta 2015

Vuosi 2015 nippuun

Tämä matkailuvuosi alkoi tammikuussa, kun tehtiin vanhempieni ja lasteni kanssa parin päivän reissu Viroon. Tajusin yhtäkkiä ettei me olla lasten kanssa koskaan käyty vanhassa kaupungissa, ja kirpsakkana pakkaspäivänä oli varsin mukava istua vanhan kaupungin kahviloissa ja katsella maisemia. Päiväretkellä käytiin Rakveressa. 

Toinen reissu tehtiin puolison kanssa Varsovaan helmi-maaliskuun vaihteessa. Mainio matka, mainio matkaseura. Kaunis kaupunki. Tämä oli toinen kertani Varsovassa, enkä usko että jää viimeiseksi. Tutustuttiin Varsovan kansannousun museoon, mutta oli virhe mennä sinne sunnuntaina, joka vieläpä oli joku kansallinen juhlapäivä. Museo oli niin täynnä ihmisiä että kokemus jäi vähän ruuhkaiseksi. Palaamme sinne vielä. 
Kolmas reissu tehtiin kotimaassa. Meidä perhe ja minun vanhemmat käytiin Sallassa hiihtelemässä huhtikuulla.  


Ihodessa ja Helsingissä tuli myös käytyä keväällä, Ihodessa kyläilemässä ja Helsingissä työmatkalla. Touko-kesäkuussa vierailin myös Repovedellä ja Kangasniemellä.


Kesäkuussa odotettiinkin jo innolla kesälomamatkaa Tsekkeihin, Slovakiaan ja Unkariin. Pitkä reissu ja paljon siirtymisiä lasten kannalta. Hirveä helle! Mutta "hyvin meni, we did it!" Niinkuin Seikkailija Dora sanoisi.

Heinäkuun pari viikkoa meni toipuessa, ja elokuussa piti taas pakata reppu ja nousta koneeseen. Neitsytmatka Italiaan, ja mikäs olisi sen parempi ensikohde rakastua Italiaan kuin Venetsia!

Syyskuussa suuntana oli taas Viro. Haapsalussa käytiin ihastelemassa kaunista aurinkoa ja viimeisiä ruusuja puolison ja kuopuksen kanssa. 
Syksyllä tein myös työmatkan Helsinkiin, päiväretken Repovedelle, kyläilyreissun Pohjanmaalle ja köllöttelyloman Kuopioon lapsen kanssa. Koko perheellä matkattiin Ahvenanmaalle marraskuussa. 

Joulumarkkinoita pääsin ihastelemaan Turussa ja Helsingissä.
Varsin liikkuvainen vuosi siis ja ihanan paljon kotimaan matkoja. Kunhan vuodenvaihde saapuu niin hypettelen sitten tulevia suunnitelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti