torstai 4. elokuuta 2016

Pärnu, osa 3: Lottemaa!

Toinen päivä Pärnussa vietettiin rannalla ja leikkipuistossa. Iltapäivällä käytiin ajelulla Kilingi-Nömmessa ja Möisakulassa. Illalla käytiin syömässä grilliravintola La Bocassa. Mukava paikka mutta todella ruuhkainen ja ruokia sai odotella. Ruoka oli kuitenkin hyvää. Keskimmäinen kruunasi La Bocan ranskalaiset maailman parhaiksi, eli rantakioski joutui luopumaan tittelistään. Makuun saattoi vaikuttaa myös pitkä odotusaika, lapsilla oli jo kova nälkä kun annokset tuotiin. 

Neljäntenä päivänä reissattiin Lottemaahan. Pärnusta ajettiin Riikaan menevää maantietä pitkin ja Lottemaan kyltit tulivat vastaan oikealla puolella tietä. 
Auto jätettiin parkkipaikalle (2€/vrk), ja parkkipaikan lippukioskista ostettiin liput koko perheelle. Lippujen hinnat, kartat jne täältä:
http://lottemaa.ee/fi/

Parkkipaikalta on puistoon matkaa 800m, mitta puistoon pääsee pienellä kaupunkijunan tyyppisellä kulkuneuvolla (1€/hlö/suunta). Hellepäivänä pikkulapsiperheelle tuo juna oli aivan erinomainen vaihtoehto, koska puisto on suuri ja siellä on paljon puuhaa. 
Meidän lapset 4, 7 ja 9v, tykkäsivät erityisesti kiipeilyradoista, jotka päättyivät vaijeriliukuun. 

Meitä aikuisia viehätti nuo värikkäät rakennukset ja kivasti rakennettu miljöö. 

Puistossa oli paljon järjestettyä ohjelmaa, toki viron kielellä. Lotte- elokuvan hahmoja liikkui alueella paljon, ja he huomioivat kivasti lapset. 
Lottemaassa on myös uimaranta. Mekin käytiin se testaamassa, mutta iltapäivästä alkoi taivaalle kerääntyä niin synkkiä pilviä, että uiminen jäi lyhytaikaiseksi iloksi. Lähdettiin kävelemään rannalta portille, ja kun pääsimme paluujunaan, alkoi sataa aivan kaatamalla. Erinomainen ajoitus siis. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti